Etiketten plakken

Etiket handmatig plakken

Etiketten handmatig aanbrengen: Hoe doe je dat precies? Het lijkt moeilijker dan dat het is. Je hebt je zorgvuldig samengestelde etiketten binnen maar hoe plak je deze recht op je product? De stappen zijn:

  1. Producten schoonmaken
  2. Voorbereiden
  3. Etiket plakken

De beste manier van plakken hangt een beetje af van je voorkeur maar wij laten je zien welke handmatige methode wij zelf gebruiken.

Benodigheden

De benodigheden voor het succesvol beplakken van je product zijn:

  • Etiketten met een lijmlaag
  • Je producten
  • Keukenpapier
  • Isopropanol Alcohol

Meer heb je niet nodig. Wel kan je een Squeegee (ja ja, het is een gekke naam) handig zijn.

Stap 1: Schoonmaken

Het geheim van een mooi etiket op je product? Schoonmaken. Zorg dat je product helemaal schoon is. Vettigheid & stof zijn de aartsvijanden van een goed beplakt etiket. De Isopropanol alcohol verdampt snel en verwijdert overtollige resten van je product. Elk deeltje wat hier niet hoort te zitten verdwijnt.

Stap 2: Voorbereiden

Nu de fles brandschoon is kan je bijna gaan plakken. Maak je werkplek vrij en zorg ook dat deze goed schoon is. Maak je producten eerst in batches schoon zodat je door kunt blijven plakken. Dit werkt efficiënter en levert de beste resultaten op. Ook kan je de producten op een werkblad of stuk papier leggen waarbij je de onderkant van het product aftekent. Aangezien je in de volgende stappen de flesjes neerlegt kan je zo ijken of ze recht liggen.

Stap 3: Etiket plakken

Leg je product plat neer op en pak een etiket van het folie. Houd het etiket met beiden handen van (aan beide uiteindes). Lijn het etiket uit en zorg dat het midden van het etiket in het midden van je product komt. Plak voorzichtig eerst het midden. De uiteinden bungelen nu langs je product. Ga van midden uit, met je vingers of je squeegee, naa de uiteinden in een vloeiende beweging. Doe dit altijd vanuit het midden naar het uiteinde (niet andersom). Je etiket zit nu zonder luchtbelletjes op je product. De eerste keren is het een beetje onwennig, dat hebben wij ook gehad. Na een paar keer gaat het vloeiend en weet je ook wat jij prettig vind om toe te passen.

Bonus: video uitleg

Winkelwagen
Scroll naar top